​La Biblioteca Municipal de Riudellots guanya el Premi “María Moliner”

  • 18 Novembre 2020

La Biblioteca Anna Nadal i Serra de Riudellots de la Selva ha guanyat el Premi “María Moliner”, en el marc de la "XX Campaña de Animación a la Lectura María Moliner". El concurs, organitzat pel Ministerio de Cultura y Deporte amb la col·laboració de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), premiava els millors projectes de dinamització lectora desenvolupats a les biblioteques, amb l'objectiu de fomentar la lectura en tots els col·lectius socials. Està destinat a municipis de menys de 50 mil habitants i consta de tres modalitats, delimitades per rangs de població: fins a 5.000 habitants, entre 5.001 i 20.000 i entre 20.001 i 50.000.

Amb el projecte “Creciendo con libros”, la Biblioteca Municipal de Riudellots ha estat escollida la vencedora de la categoria de fins a 5.000 habitants, amb un premi en metàl·lic de 2.000 € per a la compra de llibres. “Creciendo con libros” és una iniciativa començada el gener de 2020, amb diverses activitats d’animació lectora per a un públic de 0 a 11 anys, com ara les hores del conte, tallers de cuina en anglès o de fer joies, visites escolars, clubs de lectura físics i virtuals, hores del conte en línia, circ, titelles o, fins i tot, un planetari.

El jurat del concurs valorava, principalment, la claredat i interès del projecte d'animació a la lectura, la planificació i la viabilitat d’aquest i, finalment, l'originalitat que presentava, posant èmfasi en la innovació en l'ús de les noves tecnologies. El projecte riudellotenc fomentava la lectura, però també el coneixement de la biblioteca, del seu personal i del seu fons, convertint-la en un espai viu, dinàmic i proper a la mainada. 

A més, al llarg del projecte ha estat clau la relació i col·laboració amb altres entitats del municipi, com ara l’Escola, la Llar d’Infants i les associacions de famílies d’aquests centres educatius. També ha estat vital la importància que des del personal de la Biblioteca s’ha donat a les noves tecnologies, com a forma de comunicació i interacció amb els usuaris.

Al llarg dels últims anys, la Biblioteca Anna Nadal i Serra de Riudellots de la Selva ha obtingut diversos reconeixements, com ara el Premi "María Moliner" de l'any 2017 o la integració al Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya, tal i com ha recordat la regidora de Cultura, Cristina Pineda.