​​Riudellots congela els impostos i les taxes, i abaixa l'iAE

  • 03 Novembre 2020

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva va celebrar ahir, dilluns 2 de novembre, un ple extraordinari i urgent en el qual es van aprovar les noves ordenances fiscals, amb els vots favorables de l'equip de govern (Junts per Riudellots) i l'abstenció del grup a l'oposició (ERC). Per a l'any 2021, l'equip de govern de l'Ajuntament de Riudellots ha decidit congelar tots els impostos i taxes i abaixar l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), tal com ha explicat el regidor d'Hisenda Josep Maria Corominas, en el marc de la situació actual provocada per l'impacte de la Covid-19 en l'economia de les famílies i de les empreses.

L'any passat l'Ajuntament de Riudellots va aprovar una rebaixa de l'IBI del 20% situant aquest impost en el 0,4032%, al llindar del mínim que permet la llei.

La modificació de les ordenances contempla una rebaixa del 0,09 en el coeficient de càlcul de l'IAE per al gruix de les empreses ubicades al municipi. És un gest cap a les empreses ubicades al terme municipal de Riudellots de la Selva, en uns moments complicats per a la majoria d'elles que s'han vist afectades per la nova normalitat provocada per la crisi del coronavirus, tal com ha explicat Corominas.

Així mateix, el Ple també va servir per aprovar l'adhesió del consistori al Consorci de les Vies Verdes de Girona, l'aprovació inicial del nou Reglament del Cementiri Municipal i la renúncia al càrrec de regidor de l'equip de govern, per part de Xevi López. Està previst que Josep Lluís Santamaria, sigui el nou regidor en substitució de López, un cop la Junta Electoral en tramiti la corresponent credencial i pugui prendre possessió del càrrec.