Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 20 Maig 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.

Seguim amb el període de preinscripció escolar: Fins al 22 de maig es pot fer la preinscripció telemàtica o per correu electrònic de la llar d’infants. En cas de necessitat es pot fer presencial només amb hores convingudes. Cal trucar a la llar d’infants i demanar cita prèvia per poder-hi anar. S’atendran trucades per demanar cita o per consultes de 9h a 12h i de 15h a 17h.
En el cas dels estudiants de batxillerat, la preinscripció es podrà fer entre el 27 de maig i el 3 de juny. Pels cicles de grau mitjà d’FP entre el 2 i el 8 de juny i pels Cicles formatius de grau superior serà entre el 10 i el 17 de juny.

Els centres educatius es posaran en marxa durant la fase 2. Elaboraran un pla de seguretat seguint les indicacions de les autoritats sanitàries abans de l’admissió d’alumnes.
Els nens, nenes i joves amb pares que no poden teletreballar podran anar a l’escola en horari de 9h a 13h. El centre organitzarà als alumnes amb grups reduïts depenent de les edats. El màxim de nens per atendre de primer cicle d’educació infantil serà de 5 nens mentre que de segon cicle seran 13.
Pel que fa als alumnes de primària, el màxim d’alumnes respectant les distàncies de seguretat serà de 13. A secundària, els nois i noies d’entre 12 i 16 anys es podran agrupar màxim 15 nens. Pels estudiants de batxillerat el grup màxim d’atenció serà també de 15 alumnes.

Us recordem que la mascareta no està indicada per nens d’1 a 6 anys, però si no es pot respectar la distància de seguretat, us recomanem que els nens a partir de 5 anys en portin. La resta d’alumnat i personal de l’escola haurà d’accedir al centre amb mascareta.

El grup de mascaretes solidàries de Riudellots segueix confeccionant mascaretes per tota la població. S’està acabant el repartiment de mascaretes pels adults de 60 a 69 anys. Ben aviat en repartirem per a les persones de més de 50.
Anunciem un nou repartiment de mascaretes per infants i joves: dissabte 23 de maig de 10h a 12h als baixos de l’Ajuntament.
Hem signat un decret a favor de la LGBTI i en contra de l’homofòbia i qualsevol tipus de discriminació.
Vam anunciar que es restablien les misses a la parròquia, però cal fer un aclariment: El Bisbat de Girona ha acordat que la missa anticipada i la dominical es reprendran el dissabte 30 i el diumenge 31 de maig.  Hem adequat l’aforament de l’església de Riudellots segons les indicacions rebudes.
El consultori mèdic va obrir dilluns. Us en recordem l’horari:
Dilluns i dimecres de 14h a 20h i dimarts, dijous i divendres de 8h a 14h.
S’entra per una porta i es surt per una altra i ens cridaran pel nom a través d’un altaveu. Us demanem que no mogueu les cadires de lloc. És important no acudir al consultori sense cita prèvia ja que no ens podran atendre, cal trucar-hi abans. No podem fer servir les maquines de vending / cafè de la sala.
Anem tornant a la normalitat però hem de seguir atents, actualment ens trobem al punt més alt de positius a Riudellots 7.
Podeu recuperar la intervenció des del següent enllaç.