Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 30 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.

Portem 48 dies especials, demà es compleixen les 7 setmanes. Són molts dies en que les autoritats sanitàries, el govern de l’Estat i el govern de la Generalitat ens van donant informacions sovint diferenciades. Recentment hem rebut informació sobre el desconfinament i per aquest cap de setmana llarg tenim informació sobre les sortides que podrem fer.

Els adults podrem sortir a fer passejos i/o activitat física amb les persones amb les que vivim de 6h a 10h del matí i de 20h a 23h al vespre. Ens podrem moure en un radi d’un quilòmetre fent un passeig al dia de màxim una hora de durada.
Les persones de més de 70 anys podran sortir soles o acompanyades dels seus cuidadors de 10h a 12h del matí o de 19h a 20h del vespre.
Els nens i nenes de menys de 14 anys podran sortir amb els 2 progenitors de 12h a 19h excepte en els pobles de menys de 5.000 habitants (com és el cas de Riudellots) que podran sortir de 6h a 23h.
Pel que fa als horts o espais amb animals destinat a l’autoconsum s’hi podrà anar en bicicleta, a peu o en cotxe si és a Riudellots o a un poble veí.
Aquesta normativa entrarà en vigor el proper divendres a les 12 de la nit, essent efectiva a partir de dissabte.

Aprofitem una vegada més per donar les gràcies a les cosidores i cosidors de mascaretes i material sanitari. Aquesta setmana hem repartit més roba i ja s’estan recollint més mascaretes per adults i bates pel personal sanitari de Santa Caterina.

Demà és el dia del treball i tenim tres dies de festa. No abaixem la guàrdia.
Recordeu que heu de sortir respectant les distàncies de seguretat i protegits amb mascareta i guants. Pel que fa a les sortides per activitat física, la mascareta no és necessària per no dificultar la respiració per tant és encara més important respectar les distàncies de seguretat. Es recomana que encara que fem esport amb persones amb qui compartim la llar, la distància durant l’activitat esportiva sigui de 3 metres.

Ens trobem en un repunt de persones infectades, malauradament el mapa ens diu que hi ha un quart veí infectat al poble. Estem entristits perquè no volem que aquest repunt repercuteixi al poble.

Recomanem també seguir les mesures de seguretat i sortir només pel just i necessari. Les sancions econòmiques per saltar-se el confinament van dels 600€ als 30.000€.

Quedem-nos a casa i gaudim de l’estada a casa amb els nostres.
Bon cap de setmana!

Podeu recuperar la intervenció des del següent enllaç.