Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 27 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.
En primer lloc, destaquem que confiem en la investigació mèdica i en els metges.
Seguim amb 3 positius a Riudellots, però sabem que dues de les persones malaltes ja han estat donades d’alta i han superat la malaltia. Ens mantenim a l’espera de notícies de la tercera persona i confiem que no hi hagi més contagis.
Us informem que signem un decret per sol·licitar al govern de l’estat varis punts:
- Que puguem mobilitzar el superàvit de 2019 sense limitacions
- Flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària
- Anular totes les mesures que queden de l’ARSAL que limiten l’autonomia local
- Garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per l’any 2020 i poder-les ampliar per les noves necessitats que generarà la crisi
- Flexibilitzar la Llei de Contractes del Sector Públic així com la contractació de personal per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials.
- Que l’Estat elevi a les Institucions Europees la redefinició dels programes de finançament europeu pel període 2021-2027 així com la flexibilització dels calendaris d’execució i justificació de subvencions de programes europeus ja concedides
Ens sumem a altres ajuntaments i ho farem arribar a través de la Diputació per obtenir més autonomia per prendre decisions.
El diumenge va ser el primer dia que es va poder sortir amb menors de 14 anys acompanyats. Hem vist certa disbauxa a ciutats grans però a Riudellots ho hem seguit força bé, ara bé, ho hem de fer millor. Hi va haver una incidència que va ser atesa pels vigilants municipals i els Mossos d’Esquadra, esperem que no s’hagi de repetir ja que les incidències tenen conseqüències per la salut i també econòmiques.
Us recordem que cal ser curosos, sortir un adult amb 1, 2 o màxim 3 menors.
Us animem a fer sortides amb menors als matins i amb els gossos a la tarda per mantenir millor les distàncies.
Us recomanem que sortiu només un cop al dia amb la mainada i utilitzeu mascaretes i guants, fem-ho bé per la nostra salut i per la dels altres.
Dissabte 25 d’abril vam repartir 376 mascaretes per menors de 0 a 18 anys.
Una vegada més volem donar les gràcies al grup de mascaretes solidàries de Riudellots. Els vigilants portaran més material perquè aquesta setmana confeccionin bates pels sanitaris de Santa Caterina i mascaretes per adults.
També us volem recordar que si us trobeu en una situació delicada i necessiteu mascaretes (persones de menys de 65 anys que les han operat recentment, amb tractaments crònics, malaltes...) podeu trucar a l’Ajuntament o als vigilants municipals i us facilitarem mascaretes.
Anem avançant mica en mica, sortim ben equipats de casa amb mascareta i guants, rentem-nos les mans amb abundant sabó, mantinguem les distàncies, sortim només per allò que sigui necessari i seguim a casa.

Podeu recuperar la intervenció en directe durant 24 hores des del següent enllaç ja que per una incidència tècnica no se sent la segona meitat de la intervenció a YouTube.