
Felipe Garcia de Casamoner amb botigues a Girona, Torroella de Montgrí, Palamós, Banyoles, Platja D’Aro i S’Agaro guanya el concurs del Millor Pa de Girona i entra al rànquing dels 25 Millors Forners de Catalunya.
El FoodLab, situat al terme municipal de Riudellots de la Selva, centre d'innovació en gastronomia industrial ha estat l’escenari de la tercera convocatòria del concurs “Els 25 Millors Forners de Catalunya”, En aquesta edició, dedicada a la província de Girona s’han inscrit un total de 15 forns artesans.
El guanyador del Millor Pa de Girona ha estat Felipe Garcia de Casamoner qui ha aconseguit la primera posició gràcies a la seva excel·lència en l’elaboració del pa artesà. El segon classificat ha estat Jordi Socias de Forn del Freser de Ribes de Freser, i la tercera posició l’ha ocupat Jordi Porterías del Forn el Llonguet de Perelada de Perelada.
El concurs, organitzat per la plataforma Panàtics, té com a objectiu reconèixer i promocionar els millors professionals del sector forner català. La dinàmica de la competició ha consistit en la presentació de dos pans rodons i dues barres per part de cada participant, elaborats seguint els criteris establerts a les bases del concurs. Cada mostra ha estat identificada amb un número per garantir l’anonimat i garantir l’objectivitat del jurat.
Els pans han estat valorats per un jurat de sis experts en base a criteris com: imatge visual externa, grenya i estructura, pes, escorça i sola, cocció, molla, alveolat, aroma, sabor i estructura en boca.
Durant les deliberacions, s’ha ofert un aperitiu als assistents.
Un cop finalitzades les valoracions, el capità del jurat ha lliurat les puntuacions a Panàtics en un sobre tancat, i s’ha revelat el número del guanyador, que posteriorment s’ha vinculat al nom del participant. El guanyador ha rebut de mans de l’Alcalde de Riudellots de la Selva, Sr. Josep Lluís Santamaria Moreno, un diploma acreditatiu i l'accés directe a la llista dels 25 Millors Forners Artesans de Catalunya 2025.
Un cop celebrades les quatre convocatòries provincials, es farà pública la llista definitiva amb els 25 forners seleccionats: els 21 amb millor puntuació global i els 4 guanyadors provincials. Aquests finalistes seran convocats per elaborar el seu pa en directe davant del jurat, i seran reconeguts oficialment en un acte final previst per al mes d’octubre a Barcelona.