El conseller Samper inaugura la dotzena edició de FIPORC

  • 15 Febrer 2025

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha inaugurat avui la dotzena edició de FIPORC, la Fira del porc per excel·lència de les comarques gironines. 

Riudellots de la Selva ha iniciat aquest dissabte la programació de dos dies de la dotzena edició de FIPORC amb l’objectiu  de reivindicar la tradició de la matança del porc i una de les seves principals activitats econòmiques vinculades al sector carni porcí. 

La programació de FIPORC inclou, a banda d’exposicions, tallers i tota mena d’activitats vinculades al sector del porc, una àrea de tast gastronòmic on poder menjar i fer degustacions de tot tipus de productes i derivats del porc, com ara carn de perol, els típics greixons, botifarres, embotits, pernil, salpebrats, i l’arròs de galta de porc amb carxofes, entre d’altres.

Un any més, l'àrea de tast gastronòmic comparteix protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del cuiner radiofònic de Catalunya Ràdio, Pep Nogué. 

La inauguració de FIPORC s’ha fet aquest migdia amb la tallada d’una llonganissa a càrrec de l’alcalde del municipi, Josep Santamaria; el regidor primer tinent d’alcalde i regidor de Dinamització  Econòmica i responsable de la fira, Lluís Barnés; el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper; i el vicepresident 4t de la Diputació de Girona, Jordi Camps. També hi han assistit la directora General d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Altisent; el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Sònia Gràcia i diversos alcaldes i regidors de municipis veïns. 

L’alcalde Josep Santamaria i el primer tinent d’alcalde i responsable de la fira, Lluís Barnés, han fet un agraïment als més de 120 voluntaris que fan possible l’organització de FIPORC així com a les empreses patrocinadores i a les institucions que hi donen suport. 

El conseller Samper s’ha referit a la importància de la indústria càrnica i en especial de les empreses ubicades al polígon industrial de Riudellots de la Selva, en el conjunt de l’economia de Catalunya. 

En aquest mateix sentit, el vicepresident 4t de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha destacat la gran aportació de Riudellots en la divulgació i reivindicació del patrimoni gastronòmic i cultural, mostrant de forma lúdica a la ciutadania tot allò que envolta el món del porc i dels professionals que hi treballen.

La inauguració ha comptat amb l’acompanyament de la colla gegantera del municipi i l’actuació musical de les Veus del Cric. 

La Fira s’allargarà fins diumenge a les 18h amb activitats familiars a través de diversos espais repartits pel municipi que posen en relleu tot el cicle de la vida d'aquest preuat animal.