​L'increment de les reserves d'aigua relaxa les mesures per la sequera

  • 28 Juny 2024

El sistema Ter-Llobregat ha relaxat les mesures per la sequera i ha tornat a l’escenari d’alerta. La causa és la recuperació de les reserves d’aigua. Tot i la millora de les reserves, continuen les actuacions previstes per disposar de més aigua.
Mesures vigents de la fase d’alerta: 
•⁠  ⁠Consum global d'aigua de 250 litres per habitant i dia.
•⁠  ⁠Reducció d'aigua, respecte al consum normal, per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%).
•⁠  ⁠Limitacions en el reg de jardins i zones verdes, prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, limitacions en l’ompliment de piscines, limitació en la neteja de vehicles, entre d’altres.

Respecte les limitacions de les piscines, cal tenir en compte que no es pot omplir ni reomplir cap piscina sense sistema de recirculació d'aigua. Es poden reomplir parcialment piscines amb sistemes de recirculació per garantir la qualitat de l'aigua. Es permet el primer ompliment de piscines de nova construcció o rehabilitades. Les piscines d'ús terapèutic i les de centres educatius amb menys de 500 litres poden ser omplertes. Es permet l’ompliment i el reompliment de les piscines de les instal·lacions juvenils inscrites en el Registre d’Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de la Joventut. Les limitacions no s'apliquen a les piscines d’aigua de mar.

Tota la informació aquí.