Rostres de Riu d'Art, l'exposició que tanca el curs d'exposicions 2023-24 de la Casa de Cultura de Riudellots

  • 23 Juny 2024

“Rostres...”, de l'escola de pintura RIU D'ART, és la darrera exposició que acull la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Riudellots aquest curs 2023-24.
El vernissatge de l'exposició es va celebrar el primer divendres de juny, i la presentació va anar a càrrec d'en Pere Romagós, professor de Riu d'Art, i de la Teresa Felipe, alumna, amb la seva música i veu, tot plegat arrodonit amb una actuació improvisada d'en Pere Romagos, la Teresa Felipe, la Margarida Serra i coneguts dels alumnes.
En Pere Romagós, en l'acte del vernissatge de l'exposició, va explicar el procés que han seguit els diferents alumnes al llarg del curs i els temes que han anat treballant.
“Rostres...” és una exposició col·lectiva formada per una trentena de peces realitzades pels diferents alumnes i professors de Riu d'Art, en què s'han emprat diferents tècniques, com aquarel·la, pintura a l'oli, acrílic, llapis... El tema principal ha estat el rostre, per això hi ha autoretrats, retrats, compartint sala amb paisatges, bodegons, pintura vegetal...
Una exposició amb tants estils i caràcters com tots els dels autors de les peces que la configuren.
"... Els autoretrats configuren un joc de preguntes i interrogants i són, alhora, finestres que ens conviden a mirar, contemplar i aturar-nos.
El repte de representar-se un mateix és un dels exercicis més agosarats, no exempt de contradiccions. Ens fa entrar i sortir, una vegada i una altra, de l'acció pictòrica. Sortir de nosaltres mateixos per entrar de nou a l'espai personal. La relació íntima entre el subjecte i l'objecte es fa tangible, i esdevé conversa quan la persona que veiem al mirall és el mateix rostre, el qual volem disseccionar pinzellada a pinzellada..." Cristina Simon Pascual, doctora en Belles Arts.
Aquesta exposició estarà oberta fins al 28 de juny.