Riudellots de la Selva aposta per millorar la competitivitat del polígon industrial amb la certificació "Polígon Empresarial de Qualitat – Polígon Q"

  • 13 Abril 2024

Actualment s’ha iniciat l’estudi previ per iniciar  l’auditoria a càrrec d’AENOR 

La Diputació de Girona ha concedit a l’Ajuntament una subvenció per tramitar la certificació 


Un dels objectius de l’Àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva és millorar la competitivitat del polígon industrial del municipi. Per fer-ho s’ha marcat com a objectiu aconseguir l’acreditació de "Polígon Empresarial de Qualitat – Polígon Q".
Aquesta certificació, liderada per la CEPE i certificada per AENOR, inclou un conjunt de requisits objectius i mesurables per a reconèixer qualitat de les àrees empresarials i de les entitats que les gestionen. 
El polígon industrial de Riudellots de la Selva és una peça clau en l'activitat econòmica del municipi i un referent a les comarques gironines, albergant un total de 252 empreses i generant 7.770 llocs de treball durant el quart trimestre de l'any 2023, segons dades facilitades pel servei XIFRA de la Diputació de Girona. Amb una extensió aproximada de 100 hectàrees, aquest polígon és considerat el més desenvolupat de tota la demarcació de Girona.
El procés per a aconseguir la certificació comprendrà diverses fases, des de la pre-auditoria del polígon, iniciada actualment,  fins a la presentació de la sol·licitud a CEPE i l'auditoria in situ d'AENOR. Un cop aconseguida, la certificació tindrà una validesa de 3 anys i permetrà establir un pla d'accions per a garantir el compliment dels requisits de qualitat.
El primer tinent d’alcalde i regidor de dinamització econòmica, Lluís Barnés, ha afirmat que “aquest reconeixement suposarà una millora significativa per al polígon i les empreses instal·lades, així com una oportunitat per a atraure nous negocis i generar nous llocs de treball.”
Per a dur a terme aquest projecte, l'Ajuntament de Riudellots de la Selva ha rebut una subvenció de 5.050,09€ de la Diputació de Girona. 
Barnés també ha explicat que es tracta d’un punt de partida encaminat a millorar l’àrea industrial i la seva relació i amb el municipi. Amb aquesta iniciativa s’espera aconseguir una “foto fixa” de l’estat actual de molts aspectes del polígon per poder abordar els problemes i buscar-ne solucions, ha afegit Barnés.