L’Ajuntament de Riudellots incorpora 2,5 milions d’euros de romanent al pressupost municipal

  • 28 Març 2024

Aquesta partida permetrà dur a terme 70 noves actuacions al municipi

La proposta ha estat aprovada per unanimitat

 
El darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Riudellots, celebrat el 18 de març de 2024, va aprovar la modificació del pressupost municipal, incorporant una partida pressupostària d’uns 2,5 milions d'euros procedents del romanent de tresoreria de l’any anterior.  Aquesta decisió és el resultat de l'acord de coalició en el govern municipal i en el que s’ha comptat amb la col·laboració del grup de l’oposició a qui es va convidar a participar-hi i que ha estat aprovada per unanimitat.
Aquest augment pressupostari permetrà dur a terme una sèrie actuacions, entre les quals destaquen millores en la infraestructura urbana, la creació de subvencions i beques, la millora d’instal·lacions municipals i la creació d’un nou festival cultural.
Algunes de les actuacions urbanístiques que es duran a terme són l’asfaltatge de l’Avinguda Mas Pins i les seves voreres (698.000€), les obres de l’Avinguda Països Catalans (Tram Pineda) (525.500,16€) i l’arranjament del Camí de la Granyana (156.000€), entre altres. 
D’altra banda també es realitzaran tasques essencials com la climatització de l’escola municipal (92.500€), la instal·lació de grades al camp de futbol (90.000,00€) i la creació d’un dipòsit d’estalvi d’aigua (30.000€).
Així mateix, una part significativa d'aquest pressupost s'assignarà a la creació d'un nou festival cultural anomenat "El Festival Intrèpit". Amb una inversió de 78.500€, aquest festival sorgeix com una iniciativa per a enriquir la vida cultural de Riudellots.

En total, s'han programat 70 actuacions finançades amb el romanent. L’alcalde Josep Lluís Santamaria i el primer tinent d’alcalde, Lluís Barnés, han expressat la seva satisfacció pel suport unànime a aquestes iniciatives, destacant que aquestes inversions tindran un impacte positiu significatiu en la qualitat de vida dels habitants de Riudellots. Així mateix han agraït la bona entesa i participació del grup municipal de Som Riudellots en un tema clau pel desenvolupament del municipi.  
Així mateix, Santamaria ha recordat la bona salut de les arques municipals mantenint des de fa més de 7 anys l’endeutament al 0%. 

A més de les actuacions esmentades, cal destacar que encara estan pendents de concretar en aquest pressupost les inversions resultants dels pressupostos participatius previstos per aquest 2024. Es preveu que aquestes inversions oscil·lin entre 150.000 i 200.000 euros.

Podeu recuperar la sessió plenària celebrada el passat 18 de març des del Canal YouTube de l’Ajuntament.