L’onada de calor s’allargarà fins divendres 17 de juny

  • 15 Juny 2022

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté activada la fase d’alerta per l’onada de calor fins divendres 17 de juny. 
 
Tot i que les temperatures més altes es preveuen a les comarques de ponent, el Servei Meteorològic de Catalunya pronostica temperatures per sobre de l'habitual per l'època a la majoria de comarques de Catalunya.

Davant d'aquesta situació us recordem els consells de Protecció Civil:

Si ets a casa durant el dia, tanca les persianes de les finestres on toca el sol. A la nit, obre les finestres per refrescar i estigues a les habitacions més fresques. Com també, fes servir algun tipus de climatització. 

Cal hidratar-se molt sovint. Beu força aigua i evita beure alcohol i fer àpats copiosos.
Evita sortir al carrer en les hores de màxima insolació.

Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.

Igualment, és molt recomanable que si surts a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facis a les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

Si no teniu ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar almenys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic on hi hagi aire condicionat.

Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Recorda mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).

Si tens una mascota, pensa en el seu benestar i sortiu a passejar en les hores més fresques, fes que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.