El Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots ha acollit avui la presentació de la primera edició del campus de cuina Brutal, promogut per l’entitat Gastronomia Brutal. La presentació ha anat a càrrec de l’equip directiu del projecte, format pel cuiner televisiu Marc Ribas i Berta Mas amb la participació de l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura i del diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps. També hi ha intervingut els responsables vinculats al projecte de l’escola d’Hoteleria Joviat, la Fundació Pere Tarrés i l’Hospital Clínic. El regidor de Dinamització Econòmica, Jose Santamaria i la regidora de Medi Ambient, Carme Camps, també han assistit a la presentació. Els promotors i impulsors del Campus entenen les colònies com una activitat educativa en el temps de lleure dels infants i adolescents que hi participen amb la voluntat de fomentar l’aprenentatge i l’adquisició de valors, actituds i hàbits a través dels objectius educatius que es proposen en les diferents activitats. Aquesta iniciativa sostén que l’alimentació i la gastronomia tenen un paper molt important i, per això, té com a finalitat principal posar en valor la cuina del territori, coneixent-ne tots els productes i productors, quan es troben els productes, on trobar-los i com cuinar-los a través de les diferents activitats. Per apropar encara més als nens i nenes als productors de la zona, alguns dels col·laboradors obriran les portes de casa seva per poder-los visitar i fer-hi algun taller o elaborar alguna recepta. A Mas Marcè hi faran recuit, a La Selvatana conèixeran les vaques de més a prop, i aniran a la llotja de Palamós a veure una subhasta i a fer un taller sobre peixos de la mediterrània, entre d’altres activitats. L’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha destacat la importància de la cultura gastronòmica i dels productes de proximitat i s’ha mostrat molt satisfeta de poder acollir algunes de les activitats de la primera edició del Campus a les instal·lacions del del Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial del municipi. Tindrà lloc del 3 al 10 de juliol dirigit a joves d'entre 8 i 16 anys. Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web www.gastronomiabrutal.com.