Riudellots acull la presentació del Campus de Cuina Brutal

  • 02 Juny 2022

El Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots ha acollit avui la presentació de la primera edició del campus de cuina Brutal, promogut per l’entitat Gastronomia Brutal. La presentació ha anat a càrrec de l’equip directiu del projecte, format pel cuiner televisiu Marc Ribas i Berta Mas amb la participació de l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura i del diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps. També hi ha intervingut els responsables vinculats al projecte de l’escola d’Hoteleria Joviat, la Fundació Pere Tarrés i l’Hospital Clínic. El regidor de Dinamització Econòmica, Jose Santamaria i la regidora de Medi Ambient, Carme Camps, també han assistit a la presentació. 

Els promotors i impulsors del Campus entenen les colònies com una activitat educativa en el temps de lleure dels infants i adolescents que hi participen amb la voluntat de fomentar l’aprenentatge i l’adquisició de valors, actituds i hàbits a través dels objectius educatius que es proposen en les diferents activitats.

Aquesta iniciativa sostén que l’alimentació i la gastronomia tenen un paper molt important i, per això, té com a finalitat principal posar en valor la cuina del territori, coneixent-ne tots els productes i productors, quan es troben els productes, on trobar-los i com cuinar-los a través de les diferents activitats.

Per apropar encara més als nens i nenes als productors de la zona, alguns dels col·laboradors obriran les portes de casa seva per poder-los visitar i fer-hi algun taller o elaborar alguna recepta. A Mas Marcè hi faran recuit, a La Selvatana conèixeran les vaques de més a prop, i aniran a la llotja de Palamós a veure una subhasta i a fer un taller sobre peixos de la mediterrània, entre d’altres activitats. 

L’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha destacat la importància de la cultura gastronòmica i dels productes de proximitat i s’ha mostrat molt satisfeta de poder acollir algunes de les activitats de la primera edició del Campus a les instal·lacions del del Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial del municipi. 

Tindrà lloc del 3 al 10 de juliol dirigit a joves d'entre 8 i 16 anys.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web www.gastronomiabrutal.com.