Divendres 18 Gener 2019

Inici / Noticies / Gran èxit de FIPORC!

Gran èxit de FIPORC!

10/02/2015

Fiporc va rebre durant tot el cap de setmana un elevadíssim nombre de visitants que varen gaudir de totes les activitats programades, i van omplir a vessar el nucli del poble.

Un ambient festiu i gastronòmic és el que es va respirar durant dissabte i diumenge pels carrers del nucli de Riudellots de la Selva, tot i el mal temps de dissabte a la tarda.

La mainada va aprendre i es va divertir en els tallers infantils, i sobretot visitant l’exposició d’animals vius.

Des de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva es vol agrair la feina realitzada pel centenar de voluntaris, i la complicitat de tots els veïns del municipi, sense els quals aquesta fira no hagués estat possible. 

Sens dubte, l’àrea de tast va ser el centre neuràlgic de la fira, i la que es va endur el màxim protagonisme. S’hi va poder provar tot tipus de producte vinculat amb el porc, així com degustacions de productes elaborats a Riudellots. 

També hi va haver una enorme activitat a les parades de petits productors, on s’hi va poder comprar productes del porc de gran qualitat, i fins i tot productes de porc senglar.

FIPORC va ser una fira dinàmica i singular on s’hi varen reproduir escenes pròpies de la matança del porc, permeten així, endinsar-se i reviure el món dels nostres avantpassats. 

L’eix principal de l’economia de Riudellots de la Selva gira al voltant de l’apreciat animal, que ofereix més de 2000 llocs de treball vinculats al sector porcí. Un xifra molt notable tenint en compte les dimensions de la població.

A Fiporc, també s’hi va poder veure una mostra de tractors i de cotxes antics, una mostra d’oficis artesans i una àmplia mostra de peces de cistelleria tradicional catalana.

Fiporc és una festa on descobrir el porc en el sentit més ampli i acabar gaudint-lo al voltant d’una taula.

La fira ha estat impulsada per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, i ha comptat amb el suport d’Incatis per la seva organització.

Des de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva conjuntament amb els voluntaris ja han començat a treballar per repetir l’èxit l’any vinent.