Dijous 25 Maig 2017

Inici / Ajuntament / Àrea de Govern / Salut

Salut

Dia Mundial de l’Activitat Física

Avui, 6 d'abril, Catalunya celebra un any més, el Dia Mundial de l’Activitat Física. Amb el lema "Gent activa, gent feliç", l’objectiu de la jornada és promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar, així com remarcar els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, tot acumulant 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents.

Xerrada sobre l'Ictus

Emmarcat dins dels actes de La Marató, aquest dijous 15 de desembre hi ha prevista la xerrada “L’ictus: què és i com prevenir-lo, a càrrec del Dr Lluís Cano, neuròleg i especialista en Ictus a l’Hospital de Mollet del Vallès. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a les 19 h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Riudellots. 

Nous horaris al consultori i trucades al 061

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que a partir del dilluns 3 d’octubre, davant de qualsevol urgència de salut, caldrà trucar al 061. El 061 CatSalut Respon, el forma un equip de més de 200 professionals entre metges, infermers i tècnics, que realitza atenció sanitària no presencial i ofereix consell i informació de salut. Al 061 s’hi poden realitzar tràmits administratius i resoldre problemes i dubtes de salut. Si és necessari, des del 061 s’activarà un metge a domicili, una ambulància o un helicòpter medicalitzat del SEM per atendre emergències.

Protecció Civil manté l'Alerta per l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor. Les altes temperatures incrementen el risc d’incendi forestal. Davant aquesta situació cal que us hidrateu molt, encara que no tingueu especial sensació de set. Cal tenir especial cura dels nens i gent gran. Eviteu estar a l’aire lliure sota el sol en les hores de màxima insolació.

Taller de reanimació cardiopulmonar i ús dels desfibril·ladors

El proper divendres 10 de juny a les 20 h tindrà lloc un taller pràctic de reanimació cardiopulmonar (RCP) i d’utilització dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA).  Les places són limitades i per a majors d’edat. Per a participar-hi cal inscriure’s gratuïtament a l’Ajuntament, a la casa de cultura, al pavelló o a l’Espai Jove. Riudellots de la Selva forma part del programa “Girona territori cardioprotegit” impulsat per la Diputació de Girona, des del Dipsalut, amb l’objectiu de facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca extra hospitalària.

Pàgines

Subscribe to Salut